БСП предлага диференцирани ставки на стоките от първа необходимост, като тя да

...
БСП предлага диференцирани ставки на стоките от първа необходимост, като тя да
Коментари Харесай

БСП предлага нулева ставка за хляб, плодове и зеленчуци |

БСП предлага диференцирани ставки на стоките от първа нужда, като тя да е нулева за хляба, плодовете и зеленчуците, разгласи в изявление за Дарик радио общественият министър Георги Гьоков.

„ Предложихме и необлагаем най-малко и таван на цените. С актуализацията на бюджета обединението ще предложи положително решение за поддръжка на хората и бизнеса “, заяви той.

По думите му държавното управление прави вероятното съгласно бюджета да поддържа хората и бизнеса. " Към момента помощта, която се връща към бизнеса, поради високите сметки на електрическата енергия, е съвсем 4 милиарда от началото на годината. Към уязвимите групи също има дейности в тази посока – на всички пенсионери абсолютно се дадоха по 70 лв. за Великден. Всички съдружни сътрудници са декларирали мнение за поддръжка за хората, по отношение на инфлацията и високите цени на горивата “, сподели Гьоков.

По тематиката дали да се доставят оръжия за Украйна министър Гьоков разяснява, че има една голяма група хора, която е срещу износа на оръжие. „ Българска социалистическа партия съставлява мнението на тази част, и когато го заявяваме в състава на държавното управление, го вършим от името на половината български народ “, разяснява той. По думите му визитата на българската делегация в Киев е била, с цел да се убедят хората, които не са съгласни с даряването на оръжия за Украйна. „ Българска социалистическа партия зае позицията да не изпраща собствен представител, тъй като решенията за всичко, което касае България, би трябвало да се взимат тук, в страната “, каза той.

Във връзка с идното гласоподаване по тази тематика в пленарната зала Георги Гьоков съобщи, че Българска социалистическа партия не е партия, в която решенията се взимат прочувствено и от един човек. „ Ние ще забележим какво ще е решението на Народното събрание, ще питаме нашите групови органи и каквото решат те. Парламентарната ни група ще гласоподава “против “ износа на оръжие и “за “ всякаква филантропична помощ. Българска социалистическа партия няма да пренебрегне ползите на българите и ще направи това, което е най-хубаво за България “, заяви още той.

По думите на обществения министър в Българи има доста политически ползи, които се пробват, посредством политическо инженерство да овладеят обстановката, само че предварителни избори тази година няма да има. „ Условностите са доста, само че в случай че се съблюдава съдружното съглашение и се развие по здравомислещ метод обстановката с оръжията за Украйна, обединението е постоянна и ще продължи да ръководи “, увери министъра на обществената политика.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР